2010. október 27., szerda

13 hónap

Ismét elszaladt egy hónap és Borki megint sokat fejlődött, ügyesedett.

Mérésen nem voltunk, de pofás kis tokája nőtt és a combja is sokkal dundibb :)
Még mindig 4 foga van, de ahogy látom legalább 6-ot növeszt melléjük egyszerre. Fent a jobb és bal kettes jön legintenzívebben, szerintem napokon belül át is törnek.
Egyre többet ácsorog, próbálgatja kapaszkodás nélkül is. Szeret úgy csúszdázni, hogy feláll a fotelban, nekidől a háttámlának és lecsusszan :)
Megmutatja a fejét, a fülét, a lábát, a kezét, a hasát, ha pedig kérdezem, hogy hol a szemed, orrod, szád, akkor mutatja, hogy hajoljak oda és az én arcomon mutatja meg :D
Ha mondjuk, hogy szeretgesd meg ezt vagy azt a játékot, akkor édesen odahajol és hozzábújik az adott játékhoz, néha hozzánk is, de jobban szeret plüsst szeretgetni.
A flexit (mellényt) ügyesen megkeresi és egy szó nélkül bújik bele... bezzeg a többi ruhába :D Utál öltözködni, minden elindulás egy kész tortúra, sokszor úgy üvölt, mintha nyúznám, pedig pont, hogy rétegeket pakolok rá :D Azért nagyon aranyos, mert segít öltözésnél, dugja a kezét, amikor kötöm a kendőt a nyakába, vagy a sapkát és mondom, hogy nézz fel, nézz le, akkor csinálja. Ha beteszem a kocsiba és mondom, hogy dőlj előre, hogy meg tudjam igazítani a kabátot, akkor előre dől, ha mondom, hogy dőlj hátra, akkor azt is csinálja.
Képeken, könyveiben megmutatja a cicát, kutyát, nyuszit, tököt, lepkét, virágot, bocit, szőlőt, szívet, katicát (mondja is mindig, ha katicát lát, hogy ka), békát (ez kka), kígyót, gombát, sünit, almát, körtét.
Ha mondjuk, hogy törölje meg a száját, akkor megtörli, ha kérdezem, hogy mit mond a kígyó, akkor sziszeg. Ha kérdezem, hogy csörög ez vagy az, akkor megrázza :) Ha mondom, hogy szagold meg ezt vagy azt, akkor fintorogva szimatol :D
Minden plüssállatának van külön neve, ha kérdezem név szerint, hogy melyik hol van, akkor megkeresi és felmutatja (aztán megszeretgeti :D ).
Próbálgat egyedül kanalazni és inni, ilyenkor szépen néz ki az etetőszék, meg a szoba :D
Perverz módon imádja, ha énekelek :D (vagy csak sokkot kap és nem tud tiltakozni). De mindent szeret ami zene, mindegy, hogy mi, csak szóljon és lehessen rá táncolni :)
És imádja az állatokat :) majd kiborul a babakocsiból, úgy lesi a kutyákat, macskákat, galambokat, verebeket séta közben.
Ha meglát egy távirányítót, akkor máris megfogja, leül és mutogat vele a tévé felé, hátha bekapcsolódik és megszólal a zene :D Előszeretettel kapcsolgatná egész nap a lámpákat és a termosztátot is...

Minden nap elcsodálkozunk, hogy jé már ezt is érti, már azt is tudja. Hihetetlen, hogy mennyire okosak. Tényleg szivacsként szívják magukba a tudást és minden megfigyelnek, megjegyeznek.

Némi gyerek"száj":

Kapott Sziporkáéktól egy nagyon szép babát, Piroskát... Apum viccelődött vele, hogy szép ez a Piroska, de hol van a nagymama? Borki pedig komoly ábrázattal mutatta, hogy ott ül a nagymama (Anyukám :D)

Anyu énekelte neki, hogy Cini-cini cincog az egér, cini-cini vígan él. Nincs itthon a macska....
Erre Borki mutatta, hogy de bizony itthon van, ott ül.

Mondtam Anyunak, hogy ez meg az fent van a neten, Borki pedig nagyon kíváncsi ezért felnézett, mert tudni szerette volna, hogy mi van fent :D

4 megjegyzés:

  1. Ügyes,édes,okos és aranyos.Ez így egyszerre :)

    VálaszTörlés
  2. Borki nagyon okos, Regő a tizedrészét se tudja ezeknek, illetve egy csomó mindent tud belőle szerintem, csak nem pont akkor és pont azt akarja csinálni, mutatni, amit mi kérünk :) Boldog hófordulót!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a Borki dicséreteket :)
    Persze Timi, ezeket mind csak akkor, ha van kedve, ha nincs akkor fejre is állhatok :D Ebből is látszik, hogy ők a főnökök :)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok, nagyon ügyes és okos kislányotok van! :)

    VálaszTörlés